dilluns, 4 d’abril del 2011

Cursa (?) El Corte Inglés.

La veritat és que ningú ens obliga a inscriuren's, i que quan decidim fer-ho, aquesta inscripció es gratis, però també es cert que pel fet de ser voluntaria i gratis no significa que no es puguin criticar alguns aspectes sobre la cursa. La principal motivació per participar a la Cursa El Corte Inglés era poder coincidir amb un bon grapat d'amics i companys del Ashi Running Team, i passar una bona estona amb ells comentant la jugada. Era la primera vegada que la corria, però em sembla que serà l'ùltima. És la 2ª amb més inscrits del món, i primera d'Europa, però.... Quants arribats a meta?. Quants la fan sencera?. Quants d'aquets corren en lloc de caminar?. Ningú ho sap. Menys de 5000 participants dels 58000 inscrits la corren amb xip groc. Només amb aquest xip és possible controlar a la gent que la córre sencera, els temps de pas i final, ritmes, etc...La majoria de la resta, fins als 58000, és una masa incontrolable de pasejants, caminants, o pseudocorredors, que en alguns casos donen lliçons d'un d'incivisme i falta de respecte molt importants. És igual si l'organització intenta gestionar calaixos per temps/marca, i de colors diferents i entrades separades, i tot això també separat de la resta de participants sense xip, per tenir una sortida més controlada. Impossible. La gent va afegint-se a la Cursa (?) en el punt del recorregut on li dona la gana, (i això que sent una cursa popular i gratuita pot ser del tot respectable), no ho és tant quan ho fan caminant tranquilament just devant dels participants que si volem córrer. Iaies i iaios amb dificultats per caminar, pares amb nens petits, families amb gos, etc...ficant-se al ben mig del carrer Aragó devant dels que anem a 4:00 m./km... He rebut insults, (per primera vegada a una cursa), per part d'un noi que per retallar a una cantonada ha creuat per devant meu sense cap mirament i al que no he tingut més remei que empentar per no caure. A sobre insultant?. Un desastre. Suposo que no és fàcil organitzar-ho d'un altre manera, però és un desastre. Ho sento, però que els grans magatzens es quedin amb la seva "borregada popular" i els seus rècords d'inscrits, que jo em dedicaré a gaudir correns a altres curses.
La cursa (?) propiament dita, i amb un recorregut de 10766 m., va començar a l'arribar a Plaça Espanya, i he pogut començar a centrarme en córrer, i només córrer, després dels primers kms. d'autentic slalom. Forta pujada a Montjuic, amb volta per dins de l'Estadi LLuís Companys, (el millor moment de la cursa (?)), i baixada "a tope" fins entrar a meta a la Plaça Catalunya, amb un temps final de 45:45. LLoc 270 de 4350 arribats a meta. Parcials molt desiguals per culpa del perfil, però amb bones sensacions generals. El km. més ràpid 3:35, i el més lent 4:47. Ha valgut la pena veure amics del Team com Jon acabar el 20è. O Roman 37è de la general, i com Raúl feia un altre "carrerón" per entrar entre els millors 200. I ha valgut la pena veure com Pere està del tot recuperat del trencament de costella i torna a donar guerra. I com Dídac feia de llebre de Vanessa per completar la cursa de manera sensacional, o com Xavi feia el mateix amb la seva parella. I per veure a Romana molt animada i amb unes ganes brutals de tornar a córrer. Per tot això ha valgut molt la pena. Per la Cursa (?), no. Classificacions.

7 comentaris:

  1. Ernest, només per aspectes com el que dius al final de la crònica, de retrobar-te amb amics, val la pena fer qualsevol cursa. Però tens tota la raó -ho has clavat- quan critiques que això no és cap cursa i la qualifiques de "borregada popular".

    Com a mínim el que podia plantejar-se l'organització és canviar-li el nom i deixar-se d'històries. Això que hi hagi gent que corri amb xip amb altra (molta més) que no té ni idea de què va el rotllo aquest de les curses populars és una barreja que no té sentit. Llegint cròniques com la teva em reafirmo en la idea que no faré mai aquesta mena de curses on, fins i tot, pots fer (o fer-te mal) i pots rebre més d'un insult pel fet de córrer. Pe`ro on s'ha vist això?
    Et convido a llegir la meva crònica del bloc d'avui mateix en què parlo també d'aquesta "borregada" i en el mateix sentit que tu.
    Records.

    ResponElimina
  2. Efectivament, aquesta Cursa ja fa anys que s'ha convertit en una cursa atípica amb unes connotacions molt especials... Jo ja fa anys que vaig deixar de participar-hi, però tot i això s'ha de reconèixer que ha estat la cursa bressol de molts corredors entre els quals m'incloc.... Es, en definitiva, una cursa per anar a passar-ho bé sense més pretensions... Sempre tenim la possibilitat de no anar-hi...

    ResponElimina
  3. La vaig córrer fa molts anys... i ja vaig decidir que mai més. Ens veiem el diumenge...

    ResponElimina
  4. jejeje, yo había avisado ...esto de los cajones es un espejismo para engañar. Aunque no hubiera estado lesionada, yo no la hubiera hecho, con la patada que le di al pobre perro de la yaya el año pasado, me he quedado con mal sabor de boca y no la voy a repetir ...
    Cursas hay muchas, eso sí , gratis como esta ninguna ...

    ResponElimina
  5. Con lo majicas que son esas carrericas de pueblo, donde son cuatro los que corren y te dan vinico y pan y te tratan como a un rey.....
    Gran matinal para el equipo, que os habéis salido tod@s!!

    ResponElimina
  6. És cert que encara que saps al que vas, te la jugues, però com a entrenament està bé, per veure la gent i per trepitjar l'Estadi Olímpic. Per a res més. Per mi, el millor, provar-nos al final de la cursa.

    Encantat, per això, d'haver-nos vist a una setmana de la cursa bona (tot i que també multitudinària), la de Bombers.

    Salutacions

    ResponElimina
  7. M'has convençut Ernest, no crec que la faci mai. L'any vinent quedem tots i fem una ruta guapa per la carretera de les aigües, guinardó o qualsevol lloc per a correr com "cabras" i no com "borregos"

    ResponElimina