dilluns, 11 d’abril del 2011

Bombers apagafocs

No soc ràpid, i mai ho seré, però almenys mantenía certa il.lusió per poder fer algun dia una cursa de 10 km. per sota dels 40'. Ahir va ser el dia.
Tenim cita amb part del Team a les 8h45, i una segona convocatória a les 9h15. La majoria estem a la primera, i ja es poden percebre els nervis i les moltes ganes de començar a córrer. L'ambient es espectacular, i els senyors de Nike es deuen fregar les mans al veure 20000 corredors amb la seva samarreta, (no gaire maques, i més grans que l'any passat, per cert). Això si, és molt evident que fiquen calers perque tothom quedi content, i desde barra lliure de beguda isotónica abans de la cursa, fins wc portàtils en quantitat, son detalls que no poden faltar a una gran cursa d'aquesta categoría. Però la calor que feia no depèn de l'organització, i 25º a l'hora de la sortida, (segons TV3), no és temperatura ideal per córrer. Escalfo poc, però tinc bones sensacions, i em noto..."finet". Busco el meu calaix sub42' amb Xavi, i ens trobem un tap important a la part de l'estació de França que ens fa patir per si arribarem a temps a la línia de sortida. Finalment ho aconseguim, i amb una música d'AC/DC a tot volum donen el tret de sortida. 1er km. 3:56, dins de la previsió, però tocará apretar al Paralel si no vull perdre molts segons. Supero el pitjor km. de pujadeta lleu en 4:05, i a partir d'aquest punt, (aprox. km. 3,2), la cursa és molt planera fins a Via Laietana que fa baixadeta per arribar a meta. Doncs aquests son els kms. clau, i els que dicten sentencia. Si no estás bé, Paralel et deixa "tocat", i ara ja no pots tirar com voldries. Jo estic bé, però vaig al límit, i als kms. 4 i 5 no aconsegueixo baixar de 4:00. Tinc clar que toca calcular molt bé el ritme fins a l'últim km., per apretar llavors amb tot. 20:17 al km. 5. Vaig justet, justeeet, per intentar baixar dels 40', però la segona meitat és més ràpida, i encara no he dit l'última paraula. Agafo bon ritme a la Gran Via, i marco 3:53 i 3:52. Ja he recuperat algo, però no és suficient. Quina calor!!!. Quan arribo a Via Laietana i practicament al km. 9, tinc clar que ho faig un últim km. a mort, o ja em puc oblidar del sub40'. Doncs a mort!. Un grup d'almenys un centenar de percusionistes animen la baixada. "Subidón" d'emocions. Últim km. en 3:42, i arribada a meta per marcar 39:53. LLoc 703 de 17677 arribats. Siii, ja ho teniiim!!!. Uf, quina calor....Trobo a Raúl al poc de creuar la meta. Ell a fet un carrerón de 38:49, i anem caminant fins a la recollida de begudes i bossa corredor, i al punt de trobada amb la resta de Team. Gairebé tots hem fet una bona cursa, però curiosament només els 4 membres terrasencs d'Ashi Running hem aconseguit fer nova MMP. Casualitat, o amaguem algun secret, jejeje.

Jon 34:30, Ricardo 35:08, Roman 36:19 (el dia abans va córrer a Esplugues), Paco 37:51 (MMP amb mossegada espectacular), Raúl 38:49, Rafa 41:43 (d'entrenament perque el seu objectiu es la marató d'Empúries), Dídac 42:44 (MMP), Xavi 43:31, Sònia 49:15 (MMP). Classificacions. Romana, que encara està recuperant-se del genoll sempre ens ajuda molt, i els seus ànims no tenen preu. Gràcies per les fotos a Paco i Romana!. Jo sempre em quedo amb les estonetes que puc passar al costat d'aquest meravellós grup humà. Son una passada. Quina sort tinc!!!. Estem només al mes d'Abril, i ja he vist complerts els 3 objectius atlètics de la temporada: Sub-40' als 10k., sub-1h30' a la mitja marató, i sub-3h20' a la marató. Els Bombers han apagat l'unic "foc" que encara tenia pendent de sofocar. A partir d'ara gaudiré mes relaxadament que mai de les curses, (sempre ho intento fer, però ara encara més), i a veure com els cracks que tinc com companys em donen moltes alegrias. Ja ho veureu com si.

8 comentaris:

  1. Renoi!! tant tu com el Raúl és ben bé que esteu en una forma impressionat. Ni de lluny se m'acudiria a mi fer aquests temps en una cursa amb tana gentada on, potser, part d'aquesta fa nosa per assolir marca.
    Ja veig que si mai ens trobem tots tres en una cursa serà només a la sortida i després a l'arribada, si teniu a bé d'esperar-me, es clar, abans d'anar-vos a les dutxes.
    Felicitats a tots dos.
    JC

    ResponElimina
  2. Enhorabuena por ese sub40!!
    el próximo objetivo ekiden T! (cuando quiera que sea)
    que equipazo si señor!

    ricardo

    ResponElimina
  3. Enhorabuena Ernest. Ahora a disfrutar de lo conseguido pero sin dormirte, eh, que por detrás venimos con ganas...
    Ah, ya sé el secreto de los de Terrasa...jeje... Aparcáis siempre el coche "aquí cerca" y os dáis un paseo hasta él.... ;-)

    ResponElimina
  4. Grande, grande!!!

    A excepció de la calor, tot ha sortit bé. Tenim un equip grandiós i un capi a la seva alçada... Moltes felicitats perquè és una gran marca. Ara, a disfrutar de les curses que queden ja amb els objectius complerts.

    ResponElimina
  5. Enhorabona Ernest !!!. Excel.lent marca. La teva progressió en un any i mig és espectacular.

    Jo també estava passant calor però per les muntanyes. Cinc Cims, 52 Km, 9:20 hores

    ResponElimina
  6. felicidades, estás sobrepasando todos los objetivos que te propones y no me extraña con los madrugones que te pegas

    ResponElimina
  7. Ei Ernest, "hombre de poca fe"... ja tens el teu sub40' al sac i ben lligat. Malgrat la calor i la humitat per nosaltres va ser un bon dia. Moltes felicitats!!! A Montmeló anirem més de tranqui, jajajajaja.

    ResponElimina
  8. enhorabuena a todos, y sobre todo a los que se han llevado la MP en el bolsillo después de Bombers. Yo también creo que el secreto ha sido el calentamiento para llegar del coche a la salida (menudo paseo, casi casi lo cargo en Strands como entreno de rehabilitación !)
    a seguir así y a ver si pronto puedo meterme en la faena yo también !

    ResponElimina