diumenge, 28 de novembre del 2010

Mitja de Mataró: Li tinc ganes!.

El proper Diumenge a les 10h. serem uns 1800 corredors a la línia de sortida de la Mitja Marató "Ciutat de Mataró". Reconec que li tinc ganes a aquesta cursa. L'any passat per culpa d'una curta preparació, i de la meva inexperiència, (feia només 8 mesos que corria), vaig patir l'única "pájara" de la meva curta trajectòria com runner. El km. 17 em va colpejar amb contundència, i sense pietat, i vaig tenir que tirar de "pebrots" per arribar a meta en 1h42'. El meu objectiu un any després es millorar en 10 minuts, (es diu ràpid, millorar 10 minuts), respecte al 2009. Això suposaría rebaixar també la meva MMP. La cursa es molt planera, i es pot córrer molt, però atenció amb l'últim i traidor km,... que té sorpresa en forma d'una pujada mortal que acostuma a dictar sentència. Però tot això es secundari, perque el principal objectiu, com sempre, serà gaudir "a tope" d'una matinal atlètica de primera categoria. No estaré sol, i coincidiré amb molts amics i col.legues. Rafa, Oscar, Raúl, etc... Tots ells més ràpids que jo, i amb moltes posibilitats de millorar les seves respectives marques. Parlar una estoneta amb ells, abans i després de la cursa, desitjar-nos sort, i fer 4 bromes, serà un luxe i un plaer. Sort a tots!.

diumenge, 21 de novembre del 2010

Amb doble despiste, però satisfet


La Jean Bouin d'avui era d'aquelles curses fàcils de córrer respecte al control del crono i del ritme a seguir. La idea era anar a 4:00 m./km. tots els kms. que pogués, i intentar apropar-me o rebaixar la meva MMP de 40'54" del mes passat a Sabadell. Però tot això sense "morir en l'intent", perque el veritable objectiu d'aquest final del 2010 es el proper 5 de desembre a la Mitja de Mataró. Doncs després d'arribar puntual a la cita amb els amics Jon i Romana, ens fixem de que el meu pitrall es d'un color diferent...Un color que identifica als corredors amb pitjors cronos als 10km.!. No vaig indicar una marca en el moment de la inscripció, i per tant tinc el pitjor calaix de sortida possible. Començem bé!!!. Decideixo acompanyar a Romana al seu calaix, sense respectar el que tinc asignat. La veritat es que no estic segur ni de que calaix he sortit, però que he estat tot el primer km. avançant corredors bastant més lents que jo, segur. 8000 inscrits a la cursa open estem a les 9h00 a punt per sortir.
I surto fort. Tinc bones sensacions, i crec que estic "fi". Els kms. van caien i sempre per sota dels 4:00 m./km. De fet a 3:55, segons el Garmin. Paso pel km. 5 fent 19:52, (reals, no de rellotge, i que suposa la meva MMP en aquesta distancia), i tot i que jo creia que amb el ritme que portaba, (sempre segons el Garmin), el temps intermig del km. 5 debia ser millor, continuo confiat, i controlant, només de tant en tant, el ritme, sense mirar el temps, ni altres valors. Però la segona meitat de la cursa es més dura perque puja pel Paralel, carrer LLeida, etc.., i per tant es molt dificil mantenir el mateix ritme que a la primera meitat, i molt inteligent guanyar segons als primers 5km., per tenir aquest coixí a la segona part. En qualsevol cas, jo apreto fins al final, (avanço uns 100 corredors al segon parcial), i fins que no arribo a la recta de meta no soc conscient de que el ritme que en tot moment dona el Garmin es el resultat de la distancia que calcula via gps..., si, però que calcula mal.lament, perque mai es absolutament exacte. Total, que paro el crono en 40:10, que suposa la meva nova MMP, amb parcials de 19:52+20:19. LLoc 441 de 7191 arribats. Pocs segons desprès veig que el gps a calculat 10,22 km., en lloc dels 10km. exactes, i per això em deia que el meu ritme era de menys de 4:00 m./km., quant en realitat ha estat de 4:01. Bé, he pecat de "pardillo", i de despistat per no tenir present aquest aspecte, però estic molt content del meu rendiment i d'una progresió constant. Cada día soc més ràpid, però sobre tot, cada día disfruto més amb això tan sencill que es córrer. Al acabar felicito a Jon Koldo i a Romana. Jon ha fet uns espectaculars 35:05, (aquest "pajaro" menja a part!!!), i Romana la seva nova MMP amb 46:18, (tot i les molèsties al genoll desde fa uns quants dies, i els pocs entrenaments). També coincideixo amb Ricardo. Un altre "coix" que va fer la seva primera cursa l'any passat per la Mercè, i que avui marca un crono de 35:07, (nova MMP), i conec als integrants del Taüll Orgànics Team, que volen llançar productes específics per l'esport, i que han aprofitat la Jean Bouin per fer una mica de promoció. Felicitats a tots i totes!!!. Classificacions Cursa Open.

dissabte, 13 de novembre del 2010

Corren que se les pelen: TESTSET amb Romana De Lillo

FICHA
Nombre: Maria Romana De Lillo, (aunque prefiera Romana, sin Maria).
Club: Ninguno.
Fecha y lugar de nacimiento: 05/03/1969 Milán (Italia).
Altura: 1,71 m.
Peso: 52 kg.
Mejor marca en 10km: 46'34" (Ruta). XX Cursa de la Vila Olimpica, (Barcelona 20/06/10).
Mejor marca en media maratón: 1h41'10". VI Mitja Marató del Mediterrani, (Gavá-Castelldefels 24/10/10).
Mejor marca en maratón: Si la acabo, será la de Barcelona del próximo 6 de marzo de 2011.
TESTSET
1- Circuito, zona, parque, camino, etc..., favorito para entrenar?: Diagonal entre Muntaner y la UB, Pedralbes y Paseo de la Bonanova, Carretera de les Aigües, Montjuic...
2- Cena preferida el día antes de la competición?: Pizza casera. Es un ritual prepararla y comerla. Las porciones que sobran, son mi desayuno la mañana de la carrera.
3- Zapatillas actuales para entrenar y competir?: Mizuno Wave Precision 8, y Precision 11.
4- Escoger 3 carreras populares favoritas del calendario, de cualquier distancia?: Jean Bouin de Barcelona, (la primera carrera bajando de los 50', hace 1 año), Roses Mediterranean Series, (marzo 2010, volviendo a subir a un podio después de 25 años), Mitja Marató del Mediterrani, porque me ha hecho descubrir las medias.
5- La carrera de tu vida, hasta hoy?: 1000 m. 1ª con 3'23" en el Campeonato Regional de Lombardia, con paso al campeonato Italiano de juveniles, (Abril 1984).
6- Logro deportivo, (carrera, campeonato, medalla, etc...), de la que te sientas más orgullosa?: Ver respuesta 5, pero también la 3ª posición en mi categoría en mi primera media, aunque hayan premiado solo a la primera.
7- Un sueño deportivo por cumplir?: Hace 25 años era una medalla olímpica ;-))), ahora es acabar de manera digna el Maratón de Barcelona el día 6 de marzo de 2011.

dilluns, 8 de novembre del 2010

A bon ritme

CONCLUSIONS - RECOMMENDATIONS
No se detectan alteraciones de la función cardio-respiratoria. Potencia aeróbica máxima y resistencia aeróbica correspondiente a varones practicantes recreacionales de atletismo de fondo.
Respecto a la última valoración funcional se detecta una mejora significativa de la velocidad máxima de carrera, captación pico de oxigeno, resistencia aeróbica, y eficiencia cardio-ventilatoria.
Aquestes son part de les conclusions resultat de la proba d'esforç a la que em vaig sotmetre fa un parell de setmanes a la Unitat de Medicina de l'Esport que dirigeix el Dr. Eduardo Garrido al H.G. de Catalunya. Possiblement tinc el cor un pel més petit, i això fa que treballi amb més pulsacions que la majoria, sense que això sigui cap problema. Arribo a 194 ppm., i el meu cor i cos poden treballar de manera eficient a més de 170 ppm, durant una bona estona, i sense que el lactato em surti per les orelles. El meu VO2 max. es de 63,9 amb un augment significatiu respecte a l'any passat. Evidentment lluny d'un atleta d'elit, però millor que mai. Pujant poc a poc. Estic millor que fa 1 any a tots els valors mesurables, però això no servirá de res si no entreno dur i amb constancia.
Vaig a preparar la roba d'entrenament, que demá surto a les 06h30 a córrer.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Pont de Vilomara: Duuura!.

Amb previsió de pluges en qualsevol moment i lloc, però amb moltes ganes de gaudir d'una d'aquestes curses "petites", i que tant m'agraden, (aparques a 100 metres de la sortida, reculls pitrall sense cues, pots anar al servei sense llargues esperes, etc...), he pujat fins al Pont de Vilomara i Rocafort, petita població a tocar de Manresa. Tenía la referencia de l'any passat, que també la vaig córrer, i reconec que aquesta convinació d'asfalt, i de camíns entre boscos m'agrada. No vens a una cursa d'aquest tipus a buscar marca. Vens a "disfrutar" de desnivells importants i posar a proba les teves cames. Tot just començo a escalfar, que una fina pluja sembla que ens vol acompanyar. No reconec gaires cares, però quan estic agafant lloc a la sortida, veig al company del Natació: Xavi Gimenez, i com es una bona roda, decideixo que intentaré seguir-lo una estona, (mai he quedat per devant seu, i sé que tard o d'hora em deixará "tirat"). No plou, i la temperatura es perfecta. Sortim a bon ritme, i aprofitem que el terreny, en aquests primers quilòmetres, es més o menys propici per apropar-se als 4:05 o 4:10 m./km, però sabem que entre el km. 5,5 i el 8 deixem l'asfalt, i la cursa es converteix en un cros amb fortes pujades, i avui també amb fang per les pluges de les ùltimes hores. Anem a ritme de 4:10, comença a ploure de nou, i a la que deixem l'asfalt, Xavi marxa uns quants metres per devant meu. No puc seguir el seu ritme, i veig que la seva feina de llebre acaba aquí. Entre el km. 6,5 i el 7,5 aprox. la pujada es terrible, i veus a alguns corredors que caminen, però jo vaig a lo meu, i tot i que faig un km. a 5:11 m./km., no deixo d'avançar gent, i per sorpresa meva, tinc a Xavi només a 30 metres devant meu. Vaig al límit, això es cert, però sembla ser que el meu límit em permet avançar gent mica en mica. A partir del km. 8 baixem fort, però encara queda una sorpresa final, en forma de rampa assesina entre el km. 9 i el 9,5. Tinc un grupet devant, i entre ells al company Xavi, i em dic: "a por ellos!". Els avanço just a la "rampa de la mort", i tiro amb tot lo que em queda dins, que en aquell moment ja es poca cosa. Entro a meta en un temps de 43:18. Parcials de 21:02 + 22:16, (impossible fer en aquesta cursa el segon parcial més ràpid, per les pujades de la segona meitat), i un ritme de 4:20 m./km. LLoc 106 de 534 arribats a meta. Posició 25º a la meva categoria, (M4). El company Xavi entra just darrere meu, a només 3". Tinc uns quants motius per estar especialment satisfet d'aquests resultats. El primer es que m'ho he passat de conya, (es tracta d'això, no?), però també per la millora respecte a l'any passat: He baixat 2'51" la marca del 2009!!!. I aquest any amb pluja i fang, per tant la progresió segueix per bon camí. Un altre motiu d'alegria es el segon lloc a la classificació per equips del C.N.Terrassa, a només 32" del guanyador: C.A.Manresa, i per devant d'equips com Corredors.cat, per exemple. Fa poc temps que corro, però posiblement aquesta es la cursa de 10 km. més dura que he corregut fins avui, i estic segur que això curteix molt de cara a altres cites i objectius. Classificacions.