dilluns, 1 de febrer del 2010

El Diumenge a Granollers.

Segons la classificació de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA), es la millor Mitja d'Espanya. Es curiós, per que li plouen crítiques a tort i a dret, però tothom vol córrer la Mitja de Granollers!. Diuen que es cara, que no es pot consultar cap llistat d'inscrits, que si vols comunicar a l'organització qualsevol problema previ tot es molt difícil, que s'ho tenen cregut, etc..., però les inscripcions s'esgoten mesos abans, i cada any tenen llista d'espera. La millor manera per sortir de dubtes es comprobar per mi mateix que tal es aquesta Mitja que no he corregut mai. La sortida es Diumenge a les 10h45 amb més de 6.000 runners. No tinc clar quin serà el meu rendiment. Tinc bones sensacions, i els entrenaments van per bon camí, però no estic entrenant per aquesta Mitja, si no per la Marató de Barcelona, amb una carrega de kms. important, (ahir "tirada" de 27km.), i no sé com respondrà el meu cos.

7 comentaris:

  1. No sabia això dels comentaris negatius d'aquesta mitja. Més aviat tenia entés el contrari. Si és ben cert això que dius potser és que de tanta fama que arrossega l'organització ja ha caigut en l'autocomplaença i que ara estan "vivint" de la bona feina que suposo han fet anys enrere.

    No sé, no vull criticar res que no conegui de pròpia ma. Ja ens ho diràs quan l'hagis fet. Respecte a això de fer més qms. del compte potser tens raó. A veure si arribaràs passat de forma i "fart" de qms. Nosaltres ja ens estem plantejant de no fer cap cursa les setmanes properes abans de la marató. En concret, aquest cap de setmana n'he fet 28, entre la cursa d'ahir (10,3km) i la sortida que vam fer el dissabte (18 km.).

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Jo suposo que el fet de ser la més gran, la converteixen en un objectiu perfecte pels crítics. Jo reconec que, per exemple, no poder consultar el llistat d'inscrits per, segons ells, "respectar la privacitat dels participants", no ho acabo d'entendre, però si el Diumenge l'organització esta a l'alçada seré el primer en dir-ho, i altres aspectes pot ser quedaran com anècdota. Si es la millor serà perque han fet una bona feina.
    Sobre el tema qms, el dubte es més sobre com poden afectar al rendiment a la Mitja, però amb la tranquilitat de saber que per preparar la Marató he de fer molts qms, això està clar. De fet penso que igual estic fent menys dels que toquen...
    En altres ocasions he preparat específicament una Mitja, però en aquest cas no, perque l'objectiu es un altre. Ja ho veurem.

    ResponElimina
  3. Este año, es cierto que la están poniendo a caldo... Por cierto, prepárate para dos momentos inolvidables: uno será el último km, que te vaa poner la piel de gallina (ya me contarás) y otro será el caldo que dan a la llegada (ya me contarás), por lo demás es una carrera perfecta en todos los sentidos.

    ResponElimina
  4. Algo he leido sobre ese final Rafa, si. Mola!. A ver si nos vemos!. Yo iré el Viernes a recoger dorsal, y el Domingo intentaré estar tempranito, (sobre las 9h15), para disfrutar del ambiente previo.

    ResponElimina
  5. Sobre si fem massa o massa pocs qms. diria que mai ho sabrem. Podem fer una bona preparació per a una cursa concreta i després, per qualsevol tonteria (p. ex. una butllofa) no ens surti bé. Si bé és cert que les mitges i les maratons requereixen una certa preparació seriosa (més les segones) diria que gent com nosaltres -que som corredors populars-, hem de córrer més aviat per "sensacions" i amb objectius modestos. Sempre serà més fàcil anar pujant el llistó després que no haver de rebaixar-lo. Nosaltres no farem cap cursa però si farem sortides llargues (p. ex. aquest diumenge una de 25 km.).
    Ja veurem com va tot plegat.
    Salutacions.

    ResponElimina
  6. Hola Ernest, abans de res volia felicitar-te per la futura paternitat i donar-te la venbinguda al club dels pares atletes!!! Per altra banda volia dir-te que he quedat "flipat" amb el teu reportatge i la teva història. Aquests fets són els que fan gran aquest esport. Tots tenim una petita o gran història que ens ajuda a motivar-nos. Jo no faré la mitja de Granollers, ni els meus companys tampoc... Tenia la intenció de fer la mitja de BCN però vaig arribar tard i les inscripcions esataven exhaurides... así que gairebé segur faré la de Gava-Castelldefels que dien que es molt plana i ràpida. El meu objectiu és baixar de l'1h 40'... i fixar una bona marca. Vull saber on estic concretament ja que la marca de Terrassa no és gaire fiable perquè vaig anar la meitat de la cursa acompanyant a un amic. Molta sort a Granollers!!!

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies per aquestes paraules Paco.
    Es una bona opció la Gavà- Castelldefels. Te fama de ser, juntament amb la Maresme-Calella, la mes planera per fer marca, i diuen que ben organitzada. No entra en els meus plans, (en principi prefereixo reservar forces per la Marató), però no la descarto definitivament.
    Si has entrenant be, baixaras d'1h40' segur. Es una Mitja molt mes propícia per fer marca que Terrassa. Molta sort!

    ResponElimina