dilluns, 28 de maig del 2012

Cursa de La Roca Negra

Nova cursa de muntanya. Ara pujem un esglaó de dificultat. 22km de pur trail, (teóricament eren 21km, però canvis d'última hora fan que el recorregut final arribi a prop dels 22km. Desnivells d'aquells que m'obliguen a caminar una bona estona, i una calor important, molt important.
Cursa de La Roca Negra, (Sant Boi). Acompanyat per Dídac, Enric i Eva Alemany, mirarem de gaudir i saber patir. Sortida a les 9h00 desde les pistes d'atletisme i primera part de pujades i pujades, i quan creus que ja estàs a dalt, més pujades. Les curses de muntanya tenen això. Al primer avituallament paro a veure i menjar taronja, portem només 6 kms, però tenim claríssim que avui tocarà patir de valent. Un perfil exigent com aquest i la forta calor son un cocktel explosiu que farà que les "petades" siguin nombroses.
Tinc la sensació que a partir del km 10 aprox, i tot i que teóricament el perfil es algo més favorable, paso més estona caminant que correns. Suposo que només es una sensació, però les cames fan figa quan et trobes amb una pujada "matadora" com la del km 17 aprox. Llaaarga i dura. Camino, mirant, això si, de no parar en cap moment. Ara si sembla, superat el km19, que fem més baixada, i almenys ja tens la motivació de saber que la línia de meta està més a prop. He begut i menjant als 3 avituallaments, i portaba 3 gels per la cursa, però l'esgotament es total, i al trepitjar el tartán de les pistes d'atletisme, i fer la volta abans de la arribada, noto com arribo justet com poques vegades a la meva vida. Ufff. Entro a meta amb 2h25:45. Lloc 38 de 371 arribats a meta. Desfet però content. Poc després entra Dídac, i uns minuts més tard Enric i Eva, que aconsegueix un molt meritori 3er lloc a la general de noies. Felicitats Eva!!!. Gran experiencia, i un granet de sorra més de cara a millorar les meves prestacions en aquest tipus de cursa. Em falta molt per ser un corredor de muntanya, però, això si, m'ho passo de conya. Classificacions.

4 comentaris:

  1. Ernest,
    T'estàs passant a l'atre costat de les curses populars, el "fosc", el de les de muntanya. I pel que dius tu i he llegit de la crònica d'en Xavier Bonastre, aquesta era de les que "piquen". Tot i així deus estar en molt bona forma per entrar gairebé dins el primer decil.
    Enhorabona!
    JC (Marathon man).

    ResponElimina
  2. Felicitats!!! La vida del runner de muntanya és moooooolt diferent.
    Això et servirà de cara a futures curses més "xungues" encara! Je

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Muchas gracias por haber participado en nuestra cursa,os esperamos en la edición de 2013, yo fui Xavi con Bonastre hasta el km.6 donde se me escapó,pero le he convencido para que repita él y Arcadi Alibés que este año fue baja de última hora, yo también la disfute con la cámara y corriendo como podia, el calor fue más fuerte que en 2011 y eso que la hicimos el 19 de junio, vi corredores más veloces que yo, que iban pajareros, quizás no se hidrataron lo suficiente, yo llegue perfecto, saludos y hasta 2013 ¡¡¡

    ResponElimina