dilluns, 31 de gener del 2011

La Mitja

De totes les mitges que es corren a Catalunya, segurament la de més prestigi es la Mitja de Granollers. La RFEA la considera la 3ª millor mitja d'Espanya, i es la més ràpida que s'ha corregut mai a Espanya, (59:26 de Wanjiru al 2008). Evidentment no conec totes les mitges, però de les poques que conec crec que es la millor per diferents raons. Jo destacaría l'ambient, (amb grups de música i animació), i sobre tot la quantitat de gent durant la cursa, que anima i dóna ales als corredors, i que veus que se la senten molt seva, i que estan orgullosos de tenir una gran cursa a la seva ciutat. La part de La Garriga, amb el gir al centre mateix, i l'arribada a meta, llarga, recta, i atapaida de gent, son moments que no oblides facilment. Està ben organitzada, i tens la sensació en tot moment que la preparen amb professionalitat i seriossitat. També acostumen a fer regals a tots els corredors algo millors que la majoria de mitges, i tot i que molts la consideren cara, (20€), jo sempre dic sobre aquest tema de car i/o barat que tot es relatiu, i depén del grau de satisfacció que tinguis després de la cursa sobre tots els aspectes que abans he comentat. Des d'aquest punt de vista no crec que la mitja de Granollers sigui cara. Históricament el cartell d'atletes es de luxe. Per Granollers han passat gent com Gebrselassie, Chema Martinez, i un llarg etc...Aquest any es espectacular. Torna Samuel Wanjiru , (actual campió olímpic de marató, i que veieu a la foto creuant-se amb la resta de mortals a l'edició 2009), després de córrer al 2008 i 2009, i està confirmada la presencia de Viktor Röthlin, (actual campió d'Europa de marató). Entre els nacionals, cracks del nivell de Rafael Iglesias, Nacho Caceres, Roger Roca, etc...No faltaran 2 o 3 africans de nivell 1h02' que donaran encara més color a la competició. Nivell brutal, i pot ser mai vist a una mitja a Catalunya. Jo per la meva part, intentaré millorar marca i atacar el sub-1h28', i de fet ho veig factible, (mai fàcil), perque estic en bon estat de forma, però, (i encara que sembli aquell tipus d'excusa per preparar-se el terreny en cas de fracàs), la veritat es que jo preparo la marató de Barcelona, i ahir diumenge, sense anar més lluny, vaig fer una senyora tirada de 28,5 kms., que qualsevol entrenador o corredor amb certa experiencia, et diría que no l'has de fer mai de la vida el diumenge previ a una mitja que tinguis l'objectiu de fer marca. No importa, i rebaixaré el que tingui que rebaixar, o no, però m'ho pasaré de conya un any més, coincidiré amb un bon grapat d'amics que vindrán com espectadors, (i amb Rafa que busca una brutal MMP sub-1h25'), i al día seguent continuaré entrenant amb el 6 de març al cap.

6 comentaris:

  1. Vaya cartel, tremendo!! yo apuesto por un registro estratosférico de Nacho (muy lejos de Wanjiru, seguro, pero hará una marca bestial). Y de los buenos, apuesto por 1.27:08 por parte del corredor Crespo, que está que vuela a pesar de las escusas...

    ResponElimina
  2. Aviat, a aquesta sèrie de noms de prestigi hi haurem d'afegir el teu. Al pas que vas, si fos de pell fosca i amb un nom no europeu, podries passar perfectament per etíop o kenyià. Sobre si és cara o no, tu ho dius: és relatiu. No crec que aquesta ho sigui, tenint en compte el nivell que té i posats a comparar, moltes més haurien de rebaixar preus per arribar-li a la sola de les sabatilles, mai millor dit (potser Sitges, fins i tot la de BCN).
    No ens veurem pas (doncs les meves mitges són molt més modestes) però et desitjo una molt bona cursa.
    Records.

    ResponElimina
  3. Molta sort i a per una MMP!!!

    Pep - Celula Running

    ResponElimina
  4. eeeehi, jefe, te va bien que no compito ..que voy que vuelo, ultimamente, y tú me sacas un año de edad ....!!
    jejejeje! es bromisima, espero te salga lo mejor de lo mejor y no quiero ni pensar que fracasarás. Te estás entrenando bien, estás en forma y muy concentrado, además de confiado. Allí estaré para sacar fotos a tope y a ver si te toca la liebre vasca .... ja veurem!! Cuídate esta semana! cuídate! un abrazo fuerte !

    ResponElimina
  5. És cert que té un gran prestigi i per alguna cosa és. De fet, vaig mirar d'apuntar-me fa un temps i les inscripcions s'havien acabat feia força temps... és un plaer córrer amb megacracks, encar que només els vegis de passada.

    Per la teva banda, està clar que estàs en un moment de confiança enorme. Això és molt important i si físicament et trobes bé, aprofita-ho. Una bona mitja és bon preludi per a una bona marató!

    Salutacions!

    ResponElimina