diumenge, 27 de febrer del 2011

Les meves sabatilles (7) Asics DS Trainer 16

Ja fa unes setmanes que faig kms. amb aquestes Asics DS Trainer 16 d'un "discret" color groc. Tinc molt bona experiencia amb les DS Trainer 15, i en aquesta versió encara han millorat el resultat. I no era fàcil. Amb una mica de control de la pronació, i uns 290 gr., que la converteixen en sabatilla mixta ideal per corredors neutres o amb lleugera pronació, que siguin lleugers, (menys de 70 kg.), i per entrenaments i competició. Per sobre dels 70 kg. millor reservarla exclusivament per la competició. Evidentment porten tota la tecnologia de la marca nipona, i es d'aquelles sabatilles que en el mateix moment de calçarla veus clar que estan fetes per tu. Son la meva elecció per la marató de diumenge, i no tinc cap dubte sobre el seu comportament perque ja porto 2 mitges i uns quants entrenaments exigents amb elles. Les sabatilles no seran excusa el diumenge. Gràcies a la meva feina, estic bastant al dia respecte a sabatilles i tendencies del mercat, i sembla que properament ens podría arribar desde EEUU la febre pel "minimus", "minimal", etc.., i tot allò que soni a tornar a córrer amb la mínima amortiguació i el máxim de contacte amb el terra. En alguns casos, fins i tot descalços per muntanya. Alguns estudis apunten que al córrer descalç, o amb la mínima carrega d'amortiguació, trepitgem més pla, a diferencia de quan ho fem amb sabatilles "normals", que ho fem amb el taló. Això diuen que minimitza el risc de lesions, per exemple. La veritat es que moltes de les marques del sector ja treuen als seus catalegs models en aquesta línia. No totes, perque els japonesos d'Asics i Mizuno de moment no hi creuen. Un dels "abanderats" d'aquesta tendencia es el mega crack Anton Krupicka, tot un personatge, al que veieu en aquest video de promoció de les seves New Balance. Veurem a un nou Bikila guayant una marató olímpica descalç?. Jo de moment continuaré amortiguant les meves cames, i estaré expectant sobre el futur d'aquesta nova tendencia que no sabem si arriba per quedar-se, o será una moda efímera. Una més.

9 comentaris:

  1. La asics parecen majas...habrá que probarlas "PRONTO". Lo de la tendencia minimal (barefoot running, dicen allí) yo también estoy al tanto y no sé si por aquí calará... Como vea este vídeo de Kuprika alguien que yo me sé, con esos pelos y sin camiseta, y corriendo medio descalzo....

    ResponElimina
  2. Ernest, tengo 45años y aunque peso bastante poco, mi débil musculatura se queja cuando cambio las zapatillaas de entrenamiento con más amortiguación por las voladoras (creo que no volveré a comprar ningunas). Además viendo la edad media del corredor popular, que debe estar rondando los 40 ó más, no creo que cale aquí mucho esta moda y como mucho será una moda pasajera.

    ResponElimina
  3. Per ara prefereixo també una mica d'amortiguació. I les Saucony Jazz 13 que em vas recomenar van de conya. Són lleugeres i les faig servir per curses i entrenaments exigents. Bon material, la veritat. Tampoc crec que siguin l'excusa d'una mala marca a la marató...

    ResponElimina
  4. És ben bé que en els darrers anys aquest món de les sabatilles ha evolucionat molt, per sort. Però de vegades crec que es fila massa prim, confiant potser massa en la tecnologia quan després, al cap i a la fi, qui ha de córrer és la persona impulsada per les cames, el cor i el cap. No vull pensar què pensaria si em canviés ara les meves (unes mizumo) per unes altres i tingués pitjors resultats. Una de les opcions seria pensar que es deu a les vambes quan potser seria perquè, senzillament, estic en pitjor forma.
    És clar que treballant en el sector, Ernest, és del tot lògic que estiguis més al cas d'aquestes qüestions. Això sí, no cometis l'error de la dita (en castellà) que diu: "en casa del herrero, cuchara de paló" o "no hi ha pitjor calçat que el sabater".
    Salutacions i sort per al diumenge.

    ResponElimina
  5. jejeje, yo que soy un poco gitana y que si fuera para mi iría descalza por todos lados, le verdad es que pasaría de las zapas actuales al metodo Bikila en una nada, si sólo me aseguraran recorridos limpios en las carreras. He trepado descalza cataratas en centro America rodeada de gente con botas de montaña, he caminado por dunas de desiertos africanos descalza ...quizás para mi se abren nuevos horizontes ....

    ResponElimina
  6. conchy bueno05 de març, 2011

    Hola Ernest, ja que en aquesta entrada parles de sabatilles, i que un amic comú en va dir que potser tu en podries orientar, (marathon man), aprofito per demanar-te opinió.
    He començat a córrer fa cosa d'un mes i mig, quan vaig tenir la genial idea d'apuntar-me a una mitja de muntanya (Vall de congost), i no sé quines sabatilles comprar-me, Adidas, Asics, Salomon, impermeables, no impermeables, bla, bla, bla. Així que? quines sabatilles et compraries tu?
    Faig 1.59m i 56 quilos.
    Gràcies i sort per demà.

    ResponElimina
  7. Hola Conchy!, si vols deixam un mail de contacte, i miro de respondre via mail.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Hola Ernest, haig de renovar les meves sabatilles i tinc dilemes. Jo normalment utilitzo nike pq m'hi he acostumat i les altres marques me les sento rares, suposo que perque son una mica mes dures. La ultima que vaig adquirir es la lunarglide 2 i em va b, tot i que no se si es massa lleugera per aguantar segons que... Pero he fet mitges i be. A part tinc unes Equalon que utilitzo per entrenar pero no s'adecuen massa al meu fisic. De normal m'agrada una sabata que compagini lleugeresa amb una amortiguacio suficient. No m'agrada anar amb flotadors als peus, no corro comode.

    Total, que nike cada cop te menys models per pronador i ara necessito renovar. Vaig emprovarme les DS Trainer 16 i me les sento molt comodes pero tinc dubtes al respecte. Soc pronador i peso 64 kg aprox. El tipus d'entreno es de
    series i rodatges mitjos (aprox 10), tot i que tambe faig mitges i aquest any
    vinent fare la marato. Les veus apropiades? Tens alguna alternativa?
    Gracies!

    ResponElimina
  9. Hola Jordi.
    Amb 64kg, i tret que siguis molt pronador, les DS Trainer son unes sabatilles fantàstiques. Responen molt bé a ritmes vius, i si vols fer kms, estan perfectament amortiguades per córrer fins a marató.
    Donam el teu mail i/o passat per ashisports del carrer Muntaner, on podrem asesorar-te molt millor. El meu mail es: ernestcrespo@gmail.com
    Una abraçada!.

    ResponElimina