diumenge, 21 de novembre del 2010

Amb doble despiste, però satisfet


La Jean Bouin d'avui era d'aquelles curses fàcils de córrer respecte al control del crono i del ritme a seguir. La idea era anar a 4:00 m./km. tots els kms. que pogués, i intentar apropar-me o rebaixar la meva MMP de 40'54" del mes passat a Sabadell. Però tot això sense "morir en l'intent", perque el veritable objectiu d'aquest final del 2010 es el proper 5 de desembre a la Mitja de Mataró. Doncs després d'arribar puntual a la cita amb els amics Jon i Romana, ens fixem de que el meu pitrall es d'un color diferent...Un color que identifica als corredors amb pitjors cronos als 10km.!. No vaig indicar una marca en el moment de la inscripció, i per tant tinc el pitjor calaix de sortida possible. Començem bé!!!. Decideixo acompanyar a Romana al seu calaix, sense respectar el que tinc asignat. La veritat es que no estic segur ni de que calaix he sortit, però que he estat tot el primer km. avançant corredors bastant més lents que jo, segur. 8000 inscrits a la cursa open estem a les 9h00 a punt per sortir.
I surto fort. Tinc bones sensacions, i crec que estic "fi". Els kms. van caien i sempre per sota dels 4:00 m./km. De fet a 3:55, segons el Garmin. Paso pel km. 5 fent 19:52, (reals, no de rellotge, i que suposa la meva MMP en aquesta distancia), i tot i que jo creia que amb el ritme que portaba, (sempre segons el Garmin), el temps intermig del km. 5 debia ser millor, continuo confiat, i controlant, només de tant en tant, el ritme, sense mirar el temps, ni altres valors. Però la segona meitat de la cursa es més dura perque puja pel Paralel, carrer LLeida, etc.., i per tant es molt dificil mantenir el mateix ritme que a la primera meitat, i molt inteligent guanyar segons als primers 5km., per tenir aquest coixí a la segona part. En qualsevol cas, jo apreto fins al final, (avanço uns 100 corredors al segon parcial), i fins que no arribo a la recta de meta no soc conscient de que el ritme que en tot moment dona el Garmin es el resultat de la distancia que calcula via gps..., si, però que calcula mal.lament, perque mai es absolutament exacte. Total, que paro el crono en 40:10, que suposa la meva nova MMP, amb parcials de 19:52+20:19. LLoc 441 de 7191 arribats. Pocs segons desprès veig que el gps a calculat 10,22 km., en lloc dels 10km. exactes, i per això em deia que el meu ritme era de menys de 4:00 m./km., quant en realitat ha estat de 4:01. Bé, he pecat de "pardillo", i de despistat per no tenir present aquest aspecte, però estic molt content del meu rendiment i d'una progresió constant. Cada día soc més ràpid, però sobre tot, cada día disfruto més amb això tan sencill que es córrer. Al acabar felicito a Jon Koldo i a Romana. Jon ha fet uns espectaculars 35:05, (aquest "pajaro" menja a part!!!), i Romana la seva nova MMP amb 46:18, (tot i les molèsties al genoll desde fa uns quants dies, i els pocs entrenaments). També coincideixo amb Ricardo. Un altre "coix" que va fer la seva primera cursa l'any passat per la Mercè, i que avui marca un crono de 35:07, (nova MMP), i conec als integrants del Taüll Orgànics Team, que volen llançar productes específics per l'esport, i que han aprofitat la Jean Bouin per fer una mica de promoció. Felicitats a tots i totes!!!. Classificacions Cursa Open.

10 comentaris:

  1. Fantastica cursa !!! molt be ! genial ! ens veiem a Mataro ! a petar el crono .....

    ResponElimina
  2. Animo, yo tengo un lema, se aprende a base de ostias!! y hoy has tenido un par de pequeños incidentes que te han impedido bajar de 40' por 10 segundillos insignificantes. A la próxima ya lo tienes ahí, lo importante que es que estás en clara progresión.
    Nos vemos en mataró.

    ResponElimina
  3. El sub'40 ja és teu, no oficialment però ja el tens a les cames... Enhorabona!

    ResponElimina
  4. otra vez una crónica que da gusto leer, y no solo por el hecho de estar entre los protagonistas! gracias sobretodo por los buenos momentos que hemos compartido el sábado y el domingo! y un beso enorme al muñeco de ojos azules que tenéis por casa ! hasta la próxima, quizás Mataro! Ojala!
    un beso y buena semana!

    ResponElimina
  5. Felicitats nen per aquesta MMP.
    Ara per el sub'40

    ResponElimina
  6. Primer de tot, felicitats!

    El millor de tot és que els teus dos "despistes" et permetran en la propera cursa que et proposis baixar de 40 i et farà més il·lusió encara. La Jean Bouin tampoc no és la millor cursa per la segona meitat. De ben segur que a la Sant Silvestre, sigui quina sigui, caurà. La de BCN és còmoda, no conec la de Sant Cugat.
    Ens veiem d'aquí a dues setmanes a Mataró. Per cert, quin temps vols fer?

    ResponElimina
  7. Ernest, estàs caient al costat fosc de les curses populars: la "marquitis!! Ja, ja, en el teu cas, però, un "marcón". Ara ve el complicat: baixar-ho i mantenir-ho. Ja faig bé de no coincidir amb tu en cap cursa perquè no faries més que deixar-me en evidència. I pensar que quan ens vam conèixer "virtualment" jo encara feia millors marques. Com han canviat els temps!
    Enhorabona i a seguir treballant per al sub-40, que està al caure.
    Records.
    Joan Carles

    ResponElimina
  8. Bona carrera i bon temps.
    Fa anys (quan tenia 18 anys, ara tinc 52) la vaig còrrer de junior.
    Vaig ser el 5º i va guanyar José Manuel Abascal que després seria medalla de bronce en 1500 m. en la Olimpiada.

    ResponElimina
  9. Muy bien Ernest. El fore casi siempre juega malas pasadas....creo que para entrenar es perfecto, pero para las carreras no tanto. Felicidades, estás en un momento fantástico. Seguro que en Mataró haces una gran carrera.Nos vemos!

    ResponElimina
  10. Gracias a todos una vez mas, pero corrí bien, me lo pasé de cine, y los despistes varios no dejan de ser malas excusas. MMP, y a por la próxima!.
    Y la próxima viene calentita, calentita, porque en la Mitja de Mataró vamos a ser muchos los que vamos a coincidir, y la mayoría con las máximas ilusiones y posibilidades de hacer una gran carrera. Apor ello!!!.

    ResponElimina