dilluns, 5 d’abril del 2010

Fang

La cursa de fons de Canovelles de 15 km., té un cert prestigi entre els atletes populars, i crec que es, a part de per la bona organització, per la divertida combinació d'asfalt i terra, en una proporció de 65%-35% aprox. Es una distància poc habitual, i puja un grau de dificultat quan la pluja del dia abans converteix la part de terra en un autèntic fangar. Jo ja estaba informat d'aquesta possibilitat, però de veritat que tot i la pluja d'ahir no podia imaginar que seria per tant. Per els que estiguin més acostumats al cross, o les curses de muntanya, això deuen semblar tonteries d'urbanita, però es que ha estat la meva primera experiència sobre el fang. I jo amb les meves sabatilles 100% d'asfalt, llises, llises... Però m'he trobat molt a gust en tot moment. La temperatura era bona, feia solet, bon ambient atlètic, i les cames fresques, perque ultimament no faig més de 3 dies d'entrenament per setmana. He sortit, molt endarrerit dins del gran grup, amb dos companys del Natació, el Dídac i el Josep Antoni, i hem anat fent relleus durant els primers 5 km. Sempre a un ritme viu. Al arribar al fang, (abans del km. 6), ja era un campi qui pugui, i he marxat uns metres per devant dels companys, amb l'única preocupació de no caure al terra per culpa d'alguna relliscada, i avançant a molta gent, tret d'algun moment en que les dificultats del terreny ens obligaba a córrer en fila índia. Al arribar de nou a zona d'asfalt, i com tenia reserva de forces, he avançat a molts corredors, per arribar a meta amb un temps real de 1h09:39, a ritme de 4:39 m./km, i al lloc 300 (290 real) de 919 arribats. He tingut l'honor, i la sort, de ser el primer classificat masculí del meu club, d'un total de set homes i dues dones del C.N. Terrassa, però per darrere, (com sempre), de la crack Anna Cos, que ha tornat a guanyar una cursa més a la seva categoria de majors de 50 anys. M'agradat molt la cursa de Canovelles, i he tornat a comprobar que tinc bones cames, i que guanyaba moltes posicions quan més forta era la pujada i més complicat el terreny. Això si, tinc que recuperar els 4 dies d'entrenament setmanals si vull intentar, amb certes garanties, atacar la meva millor marca de 10 km. a les properes Cursa Bombers de Barcelona, o els 10km. de La LLagosta. Classificacions

3 comentaris:

  1. Felicitats per la cursa i per les sensacions. A veure si podem trobar-nos a Bombers i podem fer una part de la cursa junts... I dic una part perquè darrerament tinc el córrer una mica oblidat. Encara no sé com encarar la cursa. Ara mateix em donaria per satisfet baixant de 45'... Salutacions!

    ResponElimina
  2. Felicitats Ernest pel registre i sobretot per les bones sensacions que dius que tens. Això és el més important perquè assegura futures bones curses. Córrer sobre fang no és el que em deleixi més -doncs tinc "por" de lesionar-me- i per tant, intento evitar aquestes curses.

    I sobre això que dius d'aconseguir la millor marca dels 10 km. en la cursa de bombers, no sé jo si aquesta és la millor, atesa la quantitat de gent que hi haurà i molts dels quals, no van justament, amb aquesta pretensió.

    Sort i seguim en contacte.

    ResponElimina
  3. Felicidades!! El maratón te ha puesto muy en forma, aprovéchalo!! Tu marca de 10k la harás seguro en Bombers, ya lo verás...

    ResponElimina